Наука у Агапе емисији

“ Квантно-физичка парадигма омогућава проширење основа спознаја, објашњава и укључује феномене и увиде који су доскора често били игнорисани или негирани, јер се нису уклапали у класичну (у многим аспектима механицистичку) научну парадигму.

Она концептуално омогућава шири холистички поглед који доводи до темељне парадигматске промене у многим пољима физике и технике, медицине и биологије, психологије и филозофије, уметности и религије – и друштва у целини. Поменути тренд је и на линији поновно пробуђеног научног интересовања за истраживање феномена свести последњих деценија (уз наговештаје појаве велике синтезе два модуса спознаје, индиректно рационалног и директно-мистичног, у оквирима проширене квантно-холографске парадигме), где улога сваког појединца постаје незаменљива због утицаја и бриге за колективно ментално окружење, што је свакако фундаментално питање и духовног и грађанског морала. Чему већ пуну деценију упорно и ненаметљиво доприноси култна емисија „Агапе“ РТВ Студија Б, са сјајним водитељем и уредником Александром Гајшеком и сталним гостом академиком Владетом Јеротићем, уз бројне домаће и иностране госте из света религије и филозофије, науке и медицине, културе и уметности.“

Дејан Раковић

Разговор са господином Дејаном Ранковићем је објављен у књизи Агапе Антологија 2, под насловом Квантно-холографска свест, садржај књиге можете погледати овде. Погледајте и разговор у емисији Агапе на нашем каналу  AgapeShow.