Вече пуно емоција: Одржана промоција књига издавачке куће “Агапе”

У препуној сали амфитеатра брчанског Економског факултета публици су се представили Александра Нинковић Ташић, Александар Гајшек и Арно Гујон.

Догађај у организацији СПКД “Просвјета” и Конзервативног клуба обиљежиле у снажне емоције, није фалило ни суза ни осмјеха, а свједочанства троје гостију, њихове приче о Косову и Метохији, академику Владети Јеротићу и великанима науке Михајлу Пупину, Николи Тесли и Милутину Миланковићу, грађани Брчког слушали су са пажњом о каквој многи професори сањају.

Александра Нинковић Ташић највећи дио свог представљања искористила је да освијетли живот Михајла Пупина, човјека који је урадио много, а о коме знамо тако мало. Износећи мало познате детаље из живота овог великана, али и Тесле и Миланковића, Александра је на крају закључила оно најважније – да је сваки од њих био прије свега Човјек.

Александар Гајшек говорио је о Владети Јеротићу, недавно преминулом академику, али и о односу Новака Ђоковића и Јелене Генчић, дијелећи многе анегдоте, приче из личних живота људи које знамо са ТВ екрана.

За крај, Арно Гујон српски Француз и француски Србин говорио је о свом животу, о енклавама на Косову и Метохији, о српско-франскуском пријатељству, свједочећи својим дјелима о хуманости која не зна за границе. Ни оне географске, ни оне људске.

Иако је догађај трајао скоро два сата, многи су стекли утисак да је ово дружење било прекратко. А сви су из амфитеатра Економског факултета отишли богатији за тренутке за памћење.

(nula49.com)