Гајшек за ИН4С: Припадамо малом племену праведника

Прије неки дан један човјек ми је рекао „Само желим нешто Вам рећи, ја само захваљујући патријарху Павлу и Владети Јеротићу вјерујем у Бога“

Уредника и водитеља духовно-образовне емисије Агапе Александар Гајшек говори за портал ИН4С о Владети Јеротићу, Арно Гујону, као и о самом пројекту Агапе.

Од када издавачка кућа Агапе излаже на међународном сајму књига у Београду и како народ реагује на Вашу мисију у оквиру Агапе пројекта?

-Ја имам огромно задовољство да пету годину за редом имам Агапе штанд и извор огромне радости је сусрет са гледаоцима, а сада и читаоцима Агапе издања и када чујем да то ипак нешто значи у њиховим животима онда некако мислим да је и мисија испуњена. Прије неки дан један човјек ми је рекао „Само желим нешто Вам рећи, ја само захваљујући патријарху Павлу и Владети Јеротићу вјерујем у Бога“.Ја сам га упитао, а зашто то, он ми је одговара „зато што они припадају једном малом племену праведника“. То говори један обичан човјек који није из академских кругова. Када то видим, онда знам да нијесмо узалуд трошили вријеме и да је Владетина ријеч успјела да дође на плодно тло код многобројних људи и да то даје сада дивне плодове. Ја се тако надам.

Реците нам нешто о сарадњи са Александром Нинковић Ташић и њеној књизи „Звездобројци“

Послије четири Агапе антологије, Агапе књига је почела мало да се шири, да се развија необично сам срећан јер је дио Агапе тима и Александра Нинковић Ташићкоја је вратила поново на пијадестал који заслужује и Михаила Пупина, прво са изложбама ево сада и са издањима која заједно штампамо. То су аутобиографије Николе Тесле и Михаила Пупина, Милутина Миланковића, та чудесна књига Звездобројци са магични именом које само по себи привлачно и божанственим илустрацијама Милана Туцовића.

Велики мисионар Арно Гујон је такорећи у Вашем Агапе тиму, каква је сарадња са њим?

Шта рећи о Арно Гујону, малом или великом принцу како год хоћете који је буквално васкрсао многе породице, школе, обданишта на Косову и Метохији.Он је објавио своју аутобиографију „Сви моји путеви воде до Србије“ такође за Агапе књигу и као шлаг на торти буквално смо прије пар дана добили из штампарије Речних психологије Жарка Требјешанина, дакле послије 20 година он је направио допуњено издање са преко хиљаду нових термина. Сада та књига посједује безмало 5 хиљада психолошких појава и оно што ми је посебно важно што он својом умешношћу професор Требјешаним није писао само за своје колеге психологе, није писао само за интелектуалце већ и за обичан свијет, за лаике, за све оне које занима овако за своју душу психологија.

Прочитајте текст на порталу …