Нова књига Жарка Требјешанина

На овогодишњем 63. Сајму књига професор Жарко Требјешанин ће у суботу 27. октобра у 17 часова потписивати допуњено и измењено издање своје књиге Речник психологије на штанду Агапе књига. Позивамо Вас да нам се придружите!

 

Уверен сам да Речник представља допринос и култури и психолошкој струци, као што ће представљати и поуздано средство информисања и проширивања психголошких знања за све који се буду њиме служили.

проф. др Никола Рот

 

Овај речник обухвата све оне одреднице које читалац психолошке литературе може да сретне… Текст о свакој одредници, иначе садржи оно што је потребно и готово обавезно код речника ове врсте: етимологију термина, основно значење, порекло термина у некој теорији или психолошком правцу или аутору, варијанте значења истог термина код различитих аутора или у различитим орјентацијама, редовно има упућивања на друге релевантне одртеднице…

проф. др Иван Ивић

 

Објављивање Речника психологије Жарка Требјешанина представљало је значајан допринос не само нашој, иначе оскудној, психолошкој литератури, већ и нашој културној баштини.

проф.др Драган Попадић