Представљање Агапе у Руми

У понедељак, 25. септембра 2017. године, у конференцијској сали Културног центра Рума, с почетком у 19 часова, у организацији СПЦО Рума, храма Силаска Светог Духа на апостоле, одржана је промоција књига „АГАПЕ антологија“.

Гост и предавач био је новинар и водитељ емисије „АГАПЕ“ господин Александар Гајшек. Александар је, на врло дирљив начин, поделио с присутнима како је „АГАПЕ“ настао. Том приликом, причао је о веома мрачном периоду свог живота, када је био безвољан и о тренутку када је осетио снажан налет жеље за променом. Упознавање православља и ходочашће с кумом, понудило му је управо оно што је тражио. Коцкице су саме почеле да се слажу и Александар је упознао господина Владету Јеротића, који га је подстакао да још више чита и да се информише.

Њихова невероватна повезаност и разумевање, допринели су да „АГАПЕ“ чудесно настане и опстане већ једну деценију, као веома гледана и тражена емисија. „У животу је битан континуитет…“ – била је мисао водиља Александра Гајшека, коју му је господин Јеротић усадио. У наредним периодима, упознао је много великих људи, захваљујући којима се Александар надграђивао као личност. Међу њима су отац Војислав Билбија, Јелена Генчић, Новак Ђоковић, Емир Кустурица и многи други српски великани попут Тесле и Пупина из чијих живота и дела можемо да изнађемо инспирацију.

Све време, присутни су помно слушали излагање господина Гајшека, те се крај промоције није завршио у форми питања и одговора, већ дијалогом између људи. „АГАПЕ антологија“ још увек броји три књиге, али то ће се у блиској будућности променити, јер нас, 11. октобра ове године, очекује промоција „АГАПЕ 4“ у Дому војске у Београду, с почетком у 19 часова.

Пријатним гласом, ведром појавом и својим изузетним искуством, господин Александар Гајшек освојио је присутне, па је предавање потрајало дуже него што је планирано. Неки моменти његове приче били су изузетно емотивни, те не само да је у публици пуштена понека суза него је и сам аутор признао да неке утиске не може да пренесе без суза. Тако је било док је говорио о сусретима са Јеленом Генчић (са портала radiofruskagora.com, прочитајте )

 

 

Промоцију можете погледати  и на Youtube каналу , кликните ОВДЕ

Погледајте