O аутору

Александар Гајшек

Александар Гајшек

Александар Гајшек je новинар, уредник и те-ве водитељ.

Шесту београдску гимназију, а потом и Факултет политичких наука (новинарско-комуниколошки смер) завршио је у Београду.

Као стипендиста Ајрекса И Би-Би-Сија специјализирао на тему „Новинарство у електронским медијима“.

На аудицији РТВ Политика 1995. године примљен је на место спикера информативног програма. Године 1997. прелази на РТВ Студио Б, где ради као водитељ Вести у 19 и 22.

Аутор је документарног филма Православно монашење.

Аутор је и уредник емисија „Моја слика света“ и „Спознаја“, и серијала „Агапе“, са гостом домаћином, психијатром Владетом Јеротићем. До сада је прозведено и емитовано преко 320 емисија серијала „Агапе“ на РТВ Студију Б, а 2006, по мишљењу листа Блиц, проглашена је за најбољу емисију у тој години.

Александар Гајшек је одликован Граматом патријарха Павла за активно учешће у црквеном животу и мисионарском раду.

Водитељ београдске телевизије Студио Б, Александар Гајшек, добитник је више награда и признања. Награда „Бранислав Мане Шакић“ за 2008. годину, коју Радио Смедерево додељује за лепо казану реч и неговање културе говора. Награда „Шуматовачка“ додељена му је 2013. године као чувару културног богатства и стваралачких вредности за које се професионалним деловањем и индивидуалним ангажманом залагао.

Културно-просветна заједница Београда наградила је Александра Гајшека и његов серијал „Агапе“ 2014. године признањем „Златни беочуг“, који се додељује онима који су својим животом и стваралаштвом трајно допринели, обележили и обогатили културни и уметнички живот Србије.

Александар Гајшек је ожењен Јеленом и са њом има троје деце: Ању, Теодору и Андреја.