Промоција књиге Речник психологије

Позивамо вас да 12. децембра, у 19 сати, дођете у Амфитеатар Народне библиотеке Србије на разговор „Зашто се савремени човек интересује за психологију?“. Програм се организује поводом објављеног новог, допуњеног издања Речника психологије Жарка Требјешанина
(Агапе, Београд, 2018).

Учествују: проф. др Иван Ивић, проф. др Ратко Божовић, Александар Гајшек, Жарко Требјешанин

Ново допуњено издање Речника психологије Жарка Требјешанина повод је да се проблематизује и осветли однос између савременог човека и психологије као научне дисциплине која је последњих неколико деценија изнедрила нове правце, парадигме, мноштво нових теорија и области истраживања.

Ново издање Речника психологије угледало је светлост дана осамнаест година након првог објављивања у Стубовима културе 2000. године. У овом издању нови су психолошки правци, перспективе и дисциплине, области, као и сазнања у оквиру старијих праваца и дисциплина, који су последњих деценија у експанзији (еволуциона психологија, позитивна психологија, етологија, неуропсихологија, биолошка психологија, социобиологија, когнитивне науке, социјална психологија, психологија емоција, психологија памћења, психологија религије), који доносе низ нових термина и појмова.

Речник има око 1.000 потпуно нових и измењених старих одредница, те, дакле, има укупно око 4.800 одредница.

Народна библиотека Србије